“GIVE ME 5″ – PEDAGOGIE MODERNĂ ÎN AUTISM

Mesajde butnarudanabt » Dum Sep 26, 2010 10:02 am

Anunt- Fundaţia „Ancora Salvării”Iaşi
Pe 23 şi 24 octombrie a avut loc lansarea cărţii „Give me 5 (dă-mi o mână de ajutor) – pedagogie modernă pentru lucrul cu persoane autiste” scrisă de Colette de Bruin. Această carte a fost tradusă din limba olandeză în limba română de către Inge José Smelik, preşedintele Fundaţiei „Ancora Salvării” din Iaşi.
Colette de Bruin lucrează ca trainer şi educator-însoţitor în familii care au copii cu autism, cu sau fără deficienţă mintală. Ea însăşi este mama a cinci copii diagnosticaţi cu Tulburare din Spectrul Autist şi a fost crescută de un tată, căruia i s-a descoperit sindromul Asperger. Autoarea prezintă în cartea sa pe larg metoda practică pe care a dezvoltat-o ea însăşi şi pe care o aplică în primul rând propriilor copii. Toate aceste tehnici pot fi uşor adaptate de către fiecare cititor cazului concret, care îl interesează în mod direct. Ea doreste să atragă atenţia, prin intermediul materialului prezentat in carte, asupra modului în care ar trebui susţinută înteracţiunea. Copiii cu autism gandesc în imagini. Doar cu foarte mult efort pot ajunge să-şi concretizeze gândurile în cuvinte. Informaţia pentru ei este văzută ca un puzzle, de aceea timpul pe care ei îl petrec lipând bucăţile acestui puzzle la un loc este foarte mare. Cu toate acestea, ca urmare a utilizării terapiilor prezentate în carte, se poate ajunge la un timp de răspuns mult mai rapid. De altfel, în cadrul lansării de carte a fost prezentat cazul unui copil cu autism care, după numai două săptămâni de terapie conform manualului, era capabil să facă primii paşi de socializare şi interacţiune cu cei din jur.
La acest eveniment de lansare a cărţii, cu prezentarea metodei, au putut participa persoane interesate din diferite locuri (Iasi, Tg. Frumos, Suceava, Gura Humorului, Bacau etc.) si de la diverse institutii (centrele de zi sau rezidenţiale particulare sau de stat, invăţământ special etc.) dar şi părinţii copiilor cu autism. Reacţiile au fost însoţite de entuziam si este o satisfacţie să auzim persoane spunând că această carte îi ajută mult in abordarea corectă a persoanelor cu autism. De aceea dorim ca aceste informaţii utile să ajungă la cât mai multe persoane şi oferim datele necesare pentru obţinerea cărţii.
Cartea poate fi găsită la adresa:
Centrul „Ancora”, Str. Pantelimon nr. 10, bl F5, sc.A, parter, ap.3 Iaşi. (Luni-Vineri între orele 8.30 – 15)
Sau comandată la: ancorasalvarii@yahoo.com sau la Mobil: 0770 – 555 443
Pretul cartii este de 25 RON.
Costuri eventuale expeditiei prin posta sub formă de ramburs = 10 Ron, Total 35 RON

http://blog.autismromania.ro/2009/01/gi ... in-autism/
butnarudanabt

Re: “GIVE ME 5″ – PEDAGOGIE MODERNĂ ÎN AUTISM

Mesajde alinapopa38 » Mie Aug 17, 2011 10:19 am

am cumparat si eu cartea. e ok
alinapopa38

Înapoi la GIVE ME 5