Maramuresenii pot sprijini copiii cu tulburari psihice
Una dintre cele mai la indemana metode de a strange fonduri este amplasarea urnelor mobile de catre organizatiile nonguvernamentale. Pentru a derula astfel de actiuni, ONG-urile au nevoie de autorizatii din partea primariilor. Pentru a se pastra transparneta si mai ales pentru a se putea verifica ulterior unde se duc sumele de bani care au fost donate de catre oamenii cu suflet. Iata ca si Asociatia Autism Baia Mare incepe o astfel de campanie. Pentru inceput vor fi amplasate doar trei urne, urmand ca treptat sa se mai solicite autorizatii si pentru altele.
Traiesc in lumea lor, insa cu ajutor si cu multa munca pe baza terapiilor individualizate, copiii cu autism reusesc sa razbata de barierele pe care le au in jurul lor. Numai ca, tratamentul ajunge sa coste lunar de la 300 de lei pana la 2.000 de lei. “In prezent sunt 45 de copii cu varste cuprinse intre 1 an si 9 luni si 13 ani, care frecventeaza Centrul de zi al Asociatiei Autism Baia Mare. Oferim servicii medicale si consiliere atat copiilor cu autism, cat si cu alte tipuri de tulburari, de la ADHD, retard psihic sau alte afectiuni de acest gen”, sustine Andreea Iatu, coordonator centru.
Banii vor fi folositi pentru sedintele de terapie ale copiilor
Avand in vedere costurile ridicate necesare pentru fiecare copil in parte, Asociatia Autism Baia Mare incearca sa vina in sprijinul parintilor care au in grija un astfel de copil.
“Se plateste doar terapia comportamentala. Celelalte servicii medicale sunt gratuite. Vom incepe aceasta campanie prin amplasarea a trei urne. Doua dintre acestea la farmaciile Helena din Baia Mare, pe b-dul Republicii nr. 1 si respectiv str. Odobescu, nr. 2, iar a treia urna mobila va fi amplasata la Salonul “Ilussion”, pe str. Vasile Lucaciu, nr. 6.
“In urma cu doi ani am derulat o astfel de campanie. Multumim pe aceasta cale tuturor maramuresenilor care au avut si au incredere in noi. Atunci s-au strans 1.200 de lei. Acum lumea s-a mai familiarizat cu actiunile noastre si am devenit mai cunoscuti in judet. Din nefericire, nu am fost ocoliti de evenimentele neplacute. Una dintre urnele amplasate la Spitalul Judetean Baia Mare a fost vandalizata. Asa ca am fost nevoiti sa o desigilam mai repede”, a punctat Andreea Iatu.
http://www.informatia-zilei.ro/mm/socia ... de-fonduri